XXII Tarptautinis akordeono festivalis seminaras-praktikumas PALANGA 2016

         Panevėžio r. muzikos mokyklos akordeono mokytojos metodininkės Diana Venckienė ir Janina Mikalkevičienė, bei moksleiviai Laurynas Kiškis,  Algirdas Gricius  ir Ugnius Švoba 2016 m. liepos 22–29 dienomis dalyvavo  XXII tarptautiniame akordeono festivalyje, seminare-praktikume PALANGA 2016.

        Seminaro metu dirbo jungtinis akordeonistų orkestras ir ansambliai, kuriuose grojo  mokytojai akordeonistai, entuziastai ir pažengę mėgėjai, vyko atviros meistriškumo pamokos, instrumentavimo konsultacijos, buvo skaitomi metodiniai pranešimai. Seminare dalyvavo žymūs užsienio aukštųjų mokyklų pedagogai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Akordeono katedros bei Lietuvos konservatorijų pedagogai. Vakarais vyko akordeono muzikos koncertai, kuriuose dalyvavo seminaro svečiai, tarptautinių konkursų laureatai, jaunos kartos akordeonistai. Seminaras vyko Palangos Stasio Vainiūno muzikos mokyklos patalpose, koncertai Palangos Kurhauzo salėje. Festivalį organizavo Lietuvos Akordeonistų Asociacija ir Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija

Atvaizd1294 index3


Koncertas ,,Skamba kanklės“

             2016 m. gegužės 2627 d. Panevėžio r. muzikos mokykloje Krekenavoje bei Ramygalos skyriuje vyko tradicinis jau šeštus metus rengiamas kanklių muzikos koncertas ,,Skamba kanklės“.

             Koncerte dalyvavo mokytojos metodininkės Loretos Venslavičienės parengti mokiniai. Buvo galima išgirsti ir pačių mažiausių, tik metus besimokančių, ir jau 10 metų grojančių kanklininkių, pasirinkusių Kryptingo meninio ugdymo programą, atliekamų kūrinių.

             Smagu, kad pasiklausyti savo muzikuojančių vaikų gausiai susirinko tėveliai, seneliai, mokytojai ir draugai.

3


Koncertas „Skambėk, jaunyste“ Bistrampolio dvare

             Į Bistrampolio dvarą gegužės 8 d. popietę susirinko daugybė jaunųjų muzikantų. Jie atvyko iš Ukmergės meno mokyklos, Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos, Panevėžio, Kėdainių, Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklų ir Panevėžio r. muzikos mokyklos Krekenavos, Ramygalos ir Naujamiesčio skyrių. Žymius atlikėjus priimančioje koncertų salėje vyko Lietuvos festivalio „Skambėk, jaunyste“ vaikų ir jaunimo simfoninio orkestro (meno vadovas ir dirigentas Kęstutis Plančiūnas) koncertas.

           Jungtinis simfoninis orkestras kartu su partneriais soliste Laima Česlauskaite ir Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos jaunučių choru (vadovės Edita Narmontienė ir Daiva Leipuvienė) atliko parengtą naują koncertinę programą, skirtą Motinos dienai ir Vietos bendruomenių metams. Scenoje rikiavosi apie 70 „ąžuoliukų“, juos žiūrovai ir klausytojai sutiko gausiais plojimais. Klausėmės choro ir orkestro atliekamų W.A.Mocarto „Mažojo Frederiko gimtadienis“, O.Hammarstein, R.Rodgers „Edelveisas“ ir kitų nuotaikingų kūrinių. Koncerte skambėjo G.Noris „Vidurnakčio pasimatymas“ (solo saksofonu Faustas Kaušakys, Krekenava), o Ch.Bruno „Paryžiaus tango“, E.Piaf „Rožinis gyvenimas“, J.Štrauso „Pavasaris“ orkestras atliko kartu su žinoma soliste Laima Česlauskaite.

        Šį jungtinį simfoninį orkestrą prieš trylika metų subūrė Panevėžio r. muzikos mokyklos direktorė Laima Plančiūnienė. Parengtos koncertinės programos „Simfoninis traukinys“, „Operetės šedevrai“, „Mūsų dienos kaip šventė“, ‚Tūkstantmečio giesmės“, „Varpų muzika“ ir kitos. Jos buvo pristatytos įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, skambėjo ir po Ramygalos Šv. Jono Krikštytojo, Panevėžio Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bei Naujamiesčio Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčių skliautais. Festivaliuose aidėję muzikos garsai džiugino įvairaus amžiaus dalyvius ir klausytojus, skatino bendruomeniškumą, pažinimą ir kūrybiškumą.

        Festivalio globėjas Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis dėkojo projekto vadovei ir visai komandai už puikiai paruoštą koncertą, už suteiktas nuostabias akimirkas. Belieka tikėtis, kad ir kitais metais Lietuvos festivalio „Skambėk, jaunyste“ organizatoriai nepritrūks gražių idėjų ir pakvies pasiklausyti dar vienos naujos koncertinės programos.

                                Naujamiesčio vidurinės mokyklos mokytoja Danutė Čiapienė

20160508_171353


,,SKAMBĖK, JAUNYSTE ‘‘ ,,ĄŽUOLIUKO‘‘ PASIRODYMAS


pavasaris16 a-1


     Danielė Augulytė – IV respublikinio jaunųjų pianistų konkurso ,,Saulėtos gaidos“ diplomantė

       2016 m. balandžio 29 d. Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje vyko IV respublikinis jaunųjų pianistų konkursas ,,Saulėtos gaidos“. Šiam meistriškumo konkursui puikiai pasiruošė muzikos mokyklos Ramygalos skyriaus mokinė Danielė Augulytė (vyr. mokytoja Daiva Valkūnienė). Antraklasė pianistė A grupėje, kurioje varžėsi 27 dalyviai, tapo konkurso diplomante.

NuotraukaDanielė


Dalyvausime moksleivių dainų šventėje

          Dainų šventė – tai daugiausia dalyvių pritraukiantis šalies kultūrinis ir edukacinis renginys. Lietuvos moksleivių dainų šventės atskirai nuo Lietuvos dainų švenčių rengiamos nuo 1964 metų. Šią šventę 2003 m. UNESCO pripažino žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo šedevru, 2008 m. ši tradicija įrašyta į Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

         Panevėžio r. muzikos mokyklos kolektyvai moksleivių dainų šventėje dalyvauja nuo 1987 m. Balandžio mėnesį vyko kolektyvų atrankos į 2016 m. Lietuvos moksleivių dainų šventę. Atrankose dalyvavo ir buvo atrinkti visi dalyvavę muzikos mokyklos kolektyvai.

        Pučiamųjų instrumentų orkestras kartu su Ramygalos gimnazijos choreografine grupe liepos 6 d. dalyvaus  Dainų dienoje Vingio parke (vadovai Kęstutis Plančiūnas, Renata Rakašienė). Akordeonininkų ansamblis (vadovės Janina Mikalkevičienė ir Diana Venckienė) liepos 7 d. dalyvaus Šv. Jonų bažnyčioje akordeonininkų orkestrų koncerte ,,Akordeonų šėlsmas“. Jungtinis jaunių choras (vadovės Vaida Nevulienė, Vijoleta Kirpotienė ir Jecinta Garbaliauskienė) ir liaudies instrumentų orkestras ,,Žilvitis“ (vadovai Asta ir Audrius Derviniai) liepos 9 d. dalyvaus Kalnų parke moksleivių tautinių ansamblių vakare ,,Koks gražus tavo veidas, gimtine …!“.

        Dėkoju visiems kolektyvams ir jų vadovams už įdėtą kruopštų darbą ir linkiu nuostabaus pabuvimo kartu 8-ojoje Lietuvos moksleivių dainų šventėje „Tu mums viena“.

Muzikos mokyklos direktorė Laima Plančiūnienė

DSCF7075 CHORAS picture_21320160227_125937-1


TYRIMAS. MANO MOKYMOSI STILIUS


I tarptautinis festivalis ,,Akordeonų šėlsmas“

            2016 m. balandžio 15 dieną Muzikos mokyklos Krekenavos ir Naujamiesčio skyriaus akordeonistai dalyvavo Pasvalio muzikos mokyklos organizuotame I tarptautiniame festivalyje ,,Akordeonų šėlsmas“.

           Festivalis sulaukė didelio būrio svečių iš Lietuvos muzikos ir meno mokyklų, taip pat svečių iš Vokietijos ir Latvijos. Šiemet festivalis išsiskyrė ansamblių ir orkestrų gausa. Būtina festivalio sąlyga –  atlikti Lietuvos moksleivių dainų šventės kūrinius: T.Hejda ,,Melorytm“ , V.Umbraso aranž. ,,Plaukia sau laivelis“,  A.Muliarčiko arnž. ,,La Misma Pena“, A.Piazolla, aranž. J.Holvast, ,,Svajonė“  J.Naujalis.

             Tai nuoširdus, nepakartojamas koncertas, kupinas emocijų, jaunystės proveržių, aplodismentų.

Mokytoja metodininkė Diana Venckienė

Nuotrauka


,,Groju lietuvišką pjesę“

             2016 m. balandžio 15 d. Panevėžio kolegijos Rokiškio filialo vargonų salėje vyko Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos organizuotas Tarptautinis lietuvių liaudies instrumentalistų festivalis-konkursas ,,Groju lietuvišką pjesę“, kuriame dalyvavo beveik 100 dalyvių – kanklininkų ir birbynininkų, skrabalininkų, lumzdelininkų. Konkurse dalyvavo Panevėžio r. muzikos mokyklos kanklių ansamblis (vyr. mokytoja Asta Dervinienė), du kanklių duetai ir trys solistai (mokytoja metodininkė Loreta Venslavičienė).

             Naujamiesčio skyriaus kanklių ansamblis (vyr. mokytoja Asta Dervinienė) buvo apdovanotas II laipsnio diplomu, mokytojos metodininkės Loretos Venslavičienės Krekenavos skyriaus solistė Akvilė Ropytė – I laipsnio, kanklių duetas Ernesta Petraitytė ir Aistė Šiukštaitė III laipsnio, o Ramygalos skyriaus solistas Tomas Blazevičius –  II lapsnio diplomu.

Mokytoja metodininkė Loreta Venslavičienė

20160415_175906 IMG_4614 IMG_4615-1 IMG_4621

Invalid Displayed Gallery


Dalyvavome respublikiniame vaikų ir jaunimo festivalyje Giesmių giesmelė

,,Viešpatie paliesk, mano širdį keisk“

         2016 m. balandžio 9 d.  Muzikos mokyklos Ramygalos skyriaus jaunučių choro grupė dalyvavo respublikiniame vaikų ir jaunimo festivalyje Giesmių giesmelė ,,Viešpatie paliesk, mano širdį keisk“ Kaune. Respublikinis vaikų ir jaunimo festivalis, sukviečiantis šimtus giesmininkų ir puoselėjantis  sakralinio giedojimo tradicijas, gyvuoja jau 18 metus, jį rengia Kauno VDU ,,Rasos“ gimnazija, bendradarbiaudama su Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapija. Šiemet širdis giesmėje sujungė ir atliko sakralinės muzikos programą moksleiviai iš Kauno, Neringos, Švenčionių, Kėdainių, Vilkaviškio, Vilniaus, Panevėžio r., Žemaičių Kalvarijos gimnazijų bei  meno mokyklų.

Mokytoja metodininkė Vaida Nevulienė

index unnamed 1 unnamed

Invalid Displayed Gallery


TYRIMAS. MOKINIŲ MUZIKINĖS RAIŠKOS POREIKIO FORMAVIMAS MUZIKOS MOKYKLOJE


su papildymu-1


  Su Šv. Velykom !

          Su atbundančiu pavasariu, sugrįžtančiais paukščiais artėja pati gražiausia pavasario šventė – Šv. Velykos. Tegul į Jūsų namus ateina švelnus saulės spindulys, pirmų pavasarinių gėlių kvapas, kartu su numargintais margučiais stiprybė, meilė ir džiaugsmas.

Muzikos mokyklos direktorė Laima Plančiūnienė

P4130092a


Dalyvavome meistriškumo pamokose

          2016 m. kovo 21 d. mūsų mokyklos Krekenavos ir Naujamiesčio skyriaus akordeonininkai dalyvavo Pasvalio muzikos mokyklos mokytojos ekspertės Elonos Rodžienės surengto seminaro ,,Akordeonų orkestro meistriškumo pamokos‘‘ praktinėje veikloje. Mokytojos metodininkės Diana Venckienė ir Janina Mikalkevičienė.

20160321_124626 20160321_124641


Teatralizuotas koncertas ,,Mes grojame baroką….“

        Žvakių šviesoje skambėjo muzika – tokia senovinė ir kartu mums labai gerai pažįstama. Tarsi iš praeities atklydęs dvelksmas visą koncertą mus lydėjo Kazimiero Sarbievijaus poezijos posmų žodžiai, kuriuos skaitė gražios damos, pasipuošusios baroko laikų apdarais. Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos salėje kovo 15 d. vyko mokytojų Renato Bedalio ir Dianos Labudienės renginys.
Koncertas prasidėjo išilginės fleitos melodija, kurią pritariant trijų smuikininkų ansambliui grojo mažasis Kajus. Baroko epochoje ansamblinis muzikavimas buvo ypač populiarus. Šito nepasigedome ir „Mes grojame baroką..“ koncerte – turėjome progos išgirsti keletą puikių ansamblių (klarnetų kvartetas – J.S.Bach Chorale, smuikų trio – F.Sarpantje Preliudas, saksofonų sekstetas J.S.Bach Aria, fleitų duetas J. Quantz Andante). Du paskutinius kūrinius – J.S.Bach Jesu Joy of Our Desing ir H.Pursell Trumpet Voluntary – atliko beveik visi dalyviai. Koncerte skambėjo J.S.Bach, G.F.Handel, A.Vivaldi, G.B.Pergolesi, H.Pursell, G.B.Bononcini, F.Sarpantje, Matherson kūriniai. Vardai kompozitorių, kuriuos jau kažkur girdėjome. Laikas bėga, viskas modernėja, technologijos keičia mūsų gyvenimus, tačiau muzika, kurią šiandien išgirdome, mūsų nešokiruoja, neatrodo keista, per daug senovinė ar negraži. Priešingai, ji skamba tobulai ir yra be galo populiari. Mes ją girdime vos ne kasdien ir nesusimąstome, kad tie, kurie šią muziką sukūrė, gyveno prieš tris šimtus metų. To laikotarpio sukurti kūriniai iki šių dienų laikomi meno šedevrais. Šios epochos menas ir dabar daro didžiulę įtaką formuojant mūsų skonį, estetiką, intelektą, mąstymą. Visos vertybės išlieka, tik mums reikia pasistengti jas išsaugoti.
Šį koncertą dar ilgai prisimins tėveliai, mokytojai, visi klausytojai ir, žinoma, patys atlikėjai, kurie turėjo galimybę priartėti prie to laikmečio kompozitorių bei poetų kūrybos, išmoko analizuoti kūrinius ir pateikti juos klausytojui. Muzikuodami drauge mokiniai išsiugdė tarpusavio supratimą, vienas kito palaikymą, įgijo sceninės kultūros praktikos ir patyrė nuostabių emocijų.

20160315_163337 20160315_171451


2015–2016 M.M. ANTRO PUSMEČIO

ATSISKAITYMŲ LAIKAS

  1 Antrojo muzikos instrumento atsiskaitymas 2–7 kl. mokiniams 05-09 14.00 val.

Naujamiesčio sk.

  Mokyt. metod.
Angelė Jankauskienė
  2 Antrojo muzikos instrumento atsiskaitymas 2–7 kl. mokiniams 05-10 13.00 val.
Krekenava
  Vyr. mokyt.
Sonata Gaušienė
  3 Antrojo muzikos instrumento atsiskaitymas 2–7 kl. mokiniams 05-11 13.00 val.
Ramygalos sk.
  Mokyt. metod.
Gintaris Brazaus
  4 Solfedžio egzaminas 4 kl. mokiniams 05-17 13.00 val.

Krekenava

  Vyr. mokyt.
Natalja Malyševa
  5 Solfedžio egzaminas 4 kl. mokiniams 05-18 13.00 val.

Ramygalos sk.

  Mokyt. metod.
Vaida Nevulienė
  6 Solfedžio egzaminas 4 kl. mokiniams 05-19 13.00 val.

Naujamiesčio sk.

  Mokyt. metod.

Audrius Dervinis

  7  Solfedžio egzaminas 7 kl. mokiniams 05-17 15.00 val.

Krekenava

  Vyr. mokyt.
Natalja Malyševa
  8  Solfedžio egzaminas 7 kl. mokiniams 05-18 15.00 val.

Ramygalos sk.

  Mokyt. metod.
Vaida Nevulienė
  9  Solfedžio egzaminas 7 kl. mokiniams 05-19 15.00 val.

Naujamiesčio sk

  Mokyt. metod.

Audrius Dervinis

 10 Muzikavimo atsiskaitymas
2–6 kl. mokiniams
05-24 13.00 val.
Krekenava
  Vyr. mokyt.
Renatas Bedalis
 11  Muzikavimo atsiskaitymas
2–6 kl. mokiniams
05-25 13.00 val.
Ramygalos sk
  Vyr. mokyt.
Daiva Valkūnienė
 12 Muzikavimo atsiskaitymas
2–6 kl. mokiniams
05-26 13.00 val.

Naujamiesčio sk.

  Vyr. mokyt.

Asta Dervinienė

 13  Muzikavimo egzaminas 4 kl. mokiniams 05-24 16.00 val.

Krekenava

  Vyr. mokytojas
Renatas Bedalis
 14  Muzikavimo egzaminas 4 kl. mokiniams 05-25 16.00 val.
Ramygalos sk.
  Vyr. mokyt.
Daiva Valkūnienė
 15 Muzikavimo egzaminas 4 kl. mokiniams 05-26 16.00 val.

Naujamiesčio sk.

  Vyr. mokyt.

Asta Dervinienė

 16 Muzikavimo egzaminas-koncertas
7 kl. mokiniams
05-31 16.00 val.
Krekenava
  Vyr. mokyt.
Vijoleta Kirpotienė
 17 Muzikavimo egzaminas-koncertas
7 kl. mokiniams
06-01 16.00 val.

Ramygalos sk.

  Vyr. mokyt.
Evaldas Vaitkevičius
 18 Muzikavimo egzaminas-koncertas
7 kl. mokiniams
06-02 16.00 val.

Naujamiesčio sk.

  Mokyt. metod.

Janina Mikalkevičienė


Kovo_15_d-1


 ,,Kanklių giesmė 2016“ skambėjo Lietuvai

          2016 m. kovo 4 d. Kupiškio meno mokykloje vyko Aukštaitijos festivalis ,,Kanklių giesmė 2016“, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Festivalyje dalyvavo Anykščių, Rokiškio, Biržų, Kupiškio meno mokyklų, Panevėžio, Panevėžio rajono, Pasvalio muzikos mokyklų kanklių ansambliai ir solistai, Panevėžio r. muzikos mokyklos lamzdelininkas, Utenos kultūros centro Užpalių skyriaus kanklininkų ansamblis ,,Pasagėlė“.
Festivalis buvo pradėtas seminaru ,,Tautinis muzikavimas“, kurį vedė Panevėžio r. muzikos mokyklos kanklių mokytoja metodininkė Loreta Venslavičienė. Mokytoja skaitė pranešimą ,,Krekenavos kanklininkai“. Festivalyje dalyvavo muzikos mokyklos Naujamiesčio skyriaus kanklių ansamblis (vyr. mokytoja Asta Dervinienė) ir lamzdelininkas Darius Kuokalas (mokytojas metodininkas Audrius Dervinis), kanklininkės solistės Greta Bieliūnaitė ir Akvilė Ropytė (mokytoja metodininkė Loreta Venslavičienė, Krekenava).
Kiekvienas dalyvis atliko po 2 kūrinius, o festivalio pabaigoje visi dalyviai kankliavo ir dainavo dainą ,,Žemė Lietuvos“ kartu su Kupiškio kultūros centro ,,Bočių“ choru.

12788004_981572875211097_1230324536_n IMG_4294


PRANEŠIMAS ,,KREKENAVOS KANKLININKAI“


Ansamblinio muzikavimo festivalis ,,Vytutėlis“

         2016 m. vasario 27 dieną Panevėžio r. muzikos mokyklos akordeonininkų ansamblis, vadovaujamas mokytojų Janinos Mikalkevičienės ir Dianos Venckienės, dalyvavo respublikiniame ansamblinio muzikavimo festivalyje ,,Vyturėlis“, kurį organizavo Kauno ,,Vyturio“ gimnazija. Ansamblis atliko M. A. Hauswirt ,,Linksmas ritmas“ ir F. Sinatra ,,Nakties klajūnas“. Festivalis išsiskyrė aukštu meniniu lygiu ir dideliu dalyvių skaičiumi iš visos Lietuvos. Organizatorių tikslas buvo propaguoti kamerinio muzikavimo tradicijas ir skatinti bendradarbiavimą tarp įvairių Šalies miestų muzikos (meno) mokyklų.

20160227_125937


Nacionalinio konkurso diplomantas

         2016 m. vasario 5–7 dienomis Klaipėdoje vyko XIX Balio Dvariono nacionalinio pianistų ir stygininkų konkurso finalinis etapas. Klaipėdos universiteto menų akademijos koncertų salėje varžėsi 119 šalies jaunųjų pianistų. Saviraiškos ugdymo kategorijoje dalyvavo Panevėžio r. muzikos mokyklos 7 kl. mokinys Jokūbas Fedorkinas (vyr. mokytoja Daiva Valkūnienė), kuris „B“ amžiaus grupėje tapo diplomantu ir pelnė specialų prizą už interpretacinį originalumą.
Sveikiname konkurso diplomantą, jo mokytoją ir linkime sėkmingų startų kituose konkursuose!

20160207_115856

Invalid Displayed Gallery


PLĖTOTOJAMAS PROFESINIS BENDRADARBIAVIMAS IR GEROSIOS PATIRTIES SKLAIDA

Koncertas ,,Spalvotos dainelės“

             2016 m. vasario 8 d. Panevėžio muzikos mokykloje vyko lengvosios muzikos orkestro ir jungtinio jaunių choro koncertas ,,Spalvotos dainelės“.

20160208_161822 20160208_180721


Koncertinis turas

        2016 m. vasario 5 d. Panevėžio r. muzikos mokykloje, Krekenavoje ir Ramygalos skyriuje, koncertavo Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos ir Balio Dvariono muzikos mokyklos moksleiviai bei studentai – tarptautinių, respublikinių konkursų laureatai, profesorės Veronikos Vitaitės mokiniai. Koncerte skambėjo klasikų, romantikų ir XX a. lietuvių kompozitorių kūriniai.


uzkniso


Plakatas_Pirmadieniniai koncertai_2016 m I pusmetis


SVEIKINAME
XIX Nacionalinio Balio Dvariono
jaunųjų pianistų ir stygininkų konkurso II turo nugalėtojus
Muzikos mokyklos Ramygalos skyriaus mokinius
DANIELĘ AUGULYTĘ IR JOKŪBĄ FEDORKINĄ
Dėkojame vyr. mokytojai Daivai Valkūnienei

20160115_124435[1] 20160115_124413[2]


kaledinis-atvirukas-sveikinimas

Gerbiama muzikos Mokyklos bendruomene,

Kalėdų šventė pakylėja mus nuo darbais ir rūpesčiais persmelktos kasdienybės prie amžinųjų vertybių.
Kūčių vakarą išgyvename mums brangių žmonių artumą, dalydamiesi su jais dvasios šiluma.
Tegul Jūsų namuose nepritrūksta jaukumo ir žmogiškosios šilumos, džiaugsmo ir ramybės.
Viltingai žvelkite į ateinančius metus, tebūnie jie dar sėkmingesni !
                                                                        Direktorė Laima Plančiūnienė


Muzikinis spektaklis ,,Žvaigždžių muzika“

         Artėjant vienai gražiausių švenčių – šv. Kalėdoms – Panevėžio r. muzikos mokykla, įsikūrusi Krekenavoje, Ramygaloje ir Naujamiestyje, susibūrė į vieną didelį kolektyvą ir Rajono savivaldybės salėje surengė kalėdinį koncertą ,,Žvaigždžių muzika“. Pasižiūrėti ir pasiklausyti muzikinio spektaklio (režisierė Natalja Malyševa) susirinko ir Savivaldybės darbuotojų šeimos.
Mokyklos direktorė Laima Plančiūnienė pasveikino visus dalyvius ir žiūrovus su artėjančiomis šventėmis. Renginyje, kuris finansuojamas iš NVŠ programos lėšų, dalyvavo 130 muzikos mokyklos auklėtinių. Tad scena, papuošta šventinėmis dekoracijomis – eglute, tortu ir karpytais medžiais – vos talpino gausų būrį dalyvių. Visiems gerai pažįstami personažai Frekenbok (mokytoja Vaida Nevulienė, Ramygalos skyrius), Karlsonas (Ugnė Paškevičiūtė, Krekenava), Haris Poteris (Algirdas Gricius, Naujamiesčio skyrius) pradėjo kelionę į septynias spalvotas žvaigždes.
Kartu žvaigždes aplankė lengvosios muzikos orkestras (meno vadovas ir dirigentas Kęstutis Plančiūnas), jungtinis choras, vadovaujamas Jecintos Garbaliauskienės (Naujamiesčio skyrius), Vaidos Nevulienės (Ramygalos skyrius) ir Vijoletos Kirpotienės (Krekenava). Nebe pirmą kartą koncertuose kartu su muzikos mokyklos kolektyvais dalyvauja Ramygalos gimnazijos choreografinė grupė, vadovaujama Renatos Rakašienės. Tad salė buvo pripildyta muzikos garsų, dainų, atliekamų choro, ansamblių ir solistų, šokio ir spalvų. Aplankę įvairių spalvų žvaigždes, pasipildę dažais stebuklingąjį žibintą, žiūrovų pagalba įspėję, kas slypi kalėdinėje skrynelėje, personažai nukeliavo į paskutinę – violetinės spalvos žvaigždę.
Violetine, geros nuotaikos spalva, koncertas baigėsi. Tačiau salėje tebeaidint plojimams atvyko Kalėdų senelis, apie salėje vykstantį koncertą išgirdęs per ,,Kalėdų radiją“. Prisipažinęs, kad šiuose kraštuose lankėsi prieš dvylika metų, pasveikino muzikos mokyklos kolektyvus ir Savivaldybės darbuotojų šeimas su artėjančiomis šv. Kalėdomis. Už sukurtą gerą nuotaiką, energiją, už tą Kalėdų stebuklą muzikos mokyklai ir jos direktorei Laimai Plančiūnienei dėkojo Savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis ir mero pavaduotojas Antanas Pocius.
Toliau šventė su Kalėdų seneliu tęsėsi. Vaikai bėgiojo po salę ieškodami paslėptų dovanų maišų. Juos suradę deklamavo eilėraščius, dainavo dainas. Išsiskirstė linksmai praleidę popietę, pašokę su Kalėdų seneliu, patikėję Kalėdų stebuklu.

Naujamiesčio vidurinės mokyklos mokytoja Danutė Čiapienė

DSC00008


SKELBIMAS-page0001


Panevėžio rajono vaikų ir moksleivių konkursas
„Dainų dainelė‘‘

         Panevėžio rajono vaikų ir moksleivių konkursas ,,Dainų dainelė‘‘ vyko 2015 m. gruodžio 11 d. rajono Savivaldybės didžiojoje salėje. Tai tradicinis renginys, rajone organizuojamas kiekvienais metais. Konkurso tikslas – puoselėti dainavimo kultūtą, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius rajono jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius. Konkurse dalyvavo 19 solistų, 2 duetai, 3 vokaliniai ansambliai. Iš viso 55 mergaitės ir 7 berniukai. Renginį organizavo muzikos mokykla. Jaunuosius dainorėlius sveikino Savivaldybės meras Povilas Žagunis.
Konkurso nugalėtojai:

A grupė
1. Velžio lopšelio-darželio solistė Danielė Niunevaitė, vadovė Danutė Pleskienė.

B grupė
2. Muzikos mokyklos Ramygalos skyriaus Mergaičių ansamblis:
Augustė Buziūtė, Airelija Marozaitė, Skaistė Ulytė, Ugnė Navikaitė, Rūta Malciūtė, Urtė Ragaišytė,
Jorinta Viliūnaitė, vadovė Vaida Nevulienė.
3. Karsakiškio Strazdelio pagrindinės mokyklos Tiltagalių skyriaus solistas Rometas Misiukas,
vadovė Sigita Kamantavičienė.
4. Raguvos gimnazijos solistė Andrėja Arzimanova, vadovė Ingrida Bučinskienė.

C grupė
5. Miežiškių kultūros centro vaikų muzikos studijos solistas Jokūbas Bučas, vadovė Lina Kairytė.

D grupė
6. Raguvos gimnazijos Merginų ansamblis:
Grita Saukaitytė, Amantė Greičiūnaitė, Akvilė Narbutaitė, Viktorija Muzninkaitė, Gabrielė Bujokaitė, Maja   Timofejeva, Goda Garšvaitė, Karolina Jonuškaitė, Gerda Vanagaitė, Justina Indriliūnaitė, Kotryna Juškaitė, Urtė Venckevičiūtė, vadovė Ingrida Bučinskienė.
Konkurso laimėtojai apdovanoti diplomais ir dovanomis. Jiems suteikta teisė dalyvauti zoniniame etape, kuris vyks 2016 m. sausio 27 d. 12 val. Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijoje (Nemuno g. 8).

DSC00030


Adventinis koncertas

      2015 m. gruodžio 11 d. Naujamiesčio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios parapijos namų salėje vyko akordeonistų adventinis koncertas. Grojo Algirdas, Deividas Fiodorovas, Deividas Šidlauskas, Osvaldas, Ugnius, Dovaldas, Akvilė, Gytis, Arnoldas, Laurynas, Danukas. Iškilmingai perskaitėme Panevėžio vyskupo emerito Jono Kaunecko adventinį sveikinimą. Mokytoja metodininkė Janina Mikalkevičienė.

Invalid Displayed Gallery


Fortepijoninės muzikos vakaras ,,Aušrinė šviečia“

        2015 m. gruodžio 1 d. Naujamiesčio Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios parapijos namų salėje vyko fortepijoninės muzikos vakaras ,,Aušrinė šviečia“. Grojo muzikos Mokyklos Naujamiesčio skyriaus fortepijono klasės mokiniai. Skambėjo baroko laikotarpio, lietuvių ir užsienio šalių kompozitorių kūriniai. Eiles skaitė Aurelija Briedytė, Liucija Grinkaitė, Aistė Puriuškytė, Aivita Čiūraitė. Koncertą vedė mokytoja metodininkė Angelė Jankauskienė.

Atvaizd1154


Respublikinis jaunųjų atlikėjų festivalis „Ankstyvojo romantizmo muzika“

           Panevėžio r. muzikos mokyklos mokiniai Dovilė Barzdaitė, Rugilė Kiškytė ir Rytis Petrėnas 2015 m. lapkričio 27 d. dalyvavo respublikiniame jaunųjų atlikėjų festivalyje „Ankstyvojo romantizmo muzika“ skirtame Mykolo Kleopo Oginskio 250–ioms gimimo metinėms paminėti. Festivalis vyko Panevėžio muzikos mokykloje. Mokinius moko mokytoja metodininkė Diana Labudienė, vyr. mokytojas Renatas Bedalis ir vyr. mokytoja Daiva Valkūnienė.

20151127_154111


zvaigzdziu muzika(1)


2015–2016 M.M. PIRMO PUSMEČIO

ATSISKAITYMŲ IR RENGINIŲ LAIKAS

 Eil. Nr. Pavadinimas Laikas ir vieta   Atsakingas
1  Adventinės muzikos koncertas 2015-12-04
16.00 val.
Naujamiesčio sk.
   Mokyt. metod.
Janina Mikalkevičienė
2 Antrojo muzikos instrumento atsiskaitymas
2–7 kl. mokiniams
2015-12-08
14.00 val.
Krekenava
  Vyr. mokyt.
Daiva Tijūnonienė
 3 Antrojo muzikos instrumento atsiskaitymas
2–7 kl. mokiniams
2015-12-09
14.00 val.
Ramygalos sk.
  Mokyt. metod.
Gintaris Brazauskas
 4  Panevėžio rajono
vaikų ir moksleivių konkursas
„Dainų dainelė“
2015-12-11
10.00 val.
Panevėžio rajono savivaldybės
didžioji salė
  Darbo grupė
 5  Antrojo muzikos instrumento atsiskaitymas
2–7 kl. mokiniams
2015-12-14
14.00 val.
Naujamiesčio sk.
  Mokyt. metod.
Janina Mikalkevičienė
 6  NVŠ programa
Muzikinis spektaklis
„Žvaigždžių muzika“
 2015-12-16
16.30 val.
Panevėžio rajono savivaldybės didžioji salė
   Muzikos mokyklos bendruomenė
 7  Muzikavimo atsiskaitymas
2–6 kl. mokiniams
 2015-12-17
14.00 val.
Naujamiesčio sk.
  Mokyt. metod. Audrius Dervinis
 8 NVŠ programa ,,Muzikų klubas“
Vakaronė ,,Užaugau Lietuvoj“
 2015-12-18
13.30 val.
Krekenavos
Mykolo Antanaičio gimnazija
  Mokyt. metod.
Loreta Venslavičienė
Vyr. mokytoja
Daiva Tijūnonienė
 9  Muzikavimo atsiskaitymas
2–6 kl. mokiniams
 2015-12-21
14.00 val.
Ramygalos sk.
  Mokyt. metod.
Diana Labudienė
 10  Muzikavimo atsiskaitymas
2–6 kl. mokiniams
 2015-12-22
14.00 val
Krekenava
  Mokyt. metod.
Loreta Venslavičienė
11 NVŠ programa
Teatralizuotas koncertas
„Mes grojame Baroką…“
2015-12-22
16.00 val.
Ramygalos
gimnazijos salė
  Mokyt. metod.
Diana Labudienė
Vyr. mokyt.
Renatas Bedalis

SVEIKINAME

V šalies lietuviškos muzikos konkurso ,,Atlėk, sakale“

I  vietos nugalėtoją

Muzikos mokyklos Naujamiesčio skyriaus mokinį

ALGIRDĄ GRICIŲ (akordeonas)

Dėkojame mokytojai metodininkei Janinai Mikalkevičienei

 Atvaizd1134


Koncertas Mokytojams

                 Panevėžio r. muzikos mokyklos kolektyvai Tarptautinės mokytojų dienos proga surengė koncertą. Jis vyko  Panevėžio bendruomenių rūmuose pasibaigus iškilmingam minėjimui.

            Koncertą pradėjo pučiamųjų instrumentų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Kęstutis Plančiūnas). Skambėjo Valdo Stanaičio „Linksmas melionų pardavėjas“, Ary Barroso „Brazilija“ ir Karl King „Alamo“. Orkestro programą paįvairino Renatos Rakašienės vadovaujama Ramygalos gimnazijos choreografinė grupė. Kūrinius mokytojams paskyrė akordeonininkų ansamblis (vadovės Janina Mikalkevičienė ir Diana Venckienė). Jie atliko Bert Kaempfert „Klajūnai naktyje“ (solistė Ugnė Golytė) ir Hans Hauswirt „Linksmas ritmas“. M.K.Čiurlionio pjesę „Išėjo mergelė“ pagrojo kanklininkių ansamblis (vadovės Asta Dervinienė ir Loreta Venslavičienė). Astos ir Audriaus Dervinių vadovaujamas tautinių instrumentų orkestras „Žilvitis“ atliko Algimanto Bražinsko „Labas rytas“ ir „Būk gyva, mokykla“ (muzika Eugenijaus Čiplio, žodžiai Deimantės Čiplytės). Dainavo jungtinis choras (vadovės Vaida Nevulienė, Vijoleta Kirpotienė, Jecinta Garbaliauskienė) kartu su soliste Rugile Garbaliauskaite. Jungtinis muzikos mokyklos choras kartu su lengvosios muzikos orkestru atiko keletą skambių kūrinių, saksofonu grojo mažoji solistė Ugnė Golytė. Koncertą šie kolektyvai  baigė daina „Kelias į mokyklą“ (žodžiai Almos Karosaitės, muzika Artūro Noviko).

            Muzikos mokykla, įsikūrusi Krekenavoje, Ramygaloje ir Naujamiestyje, dovanojo puikų koncertą Rajono mokytojams, ikimokyklinio ugdymo pedagogams, visiems švietimo darbuotojams.

Naujamiesčio vidurinės mokyklos mokytoja Danutė Čiapienė


Sakralinė muzika – Agluonos bazilikoje

            Gausus būrys mokinių iš Panevėžio r. muzikos mokyklos ir Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos dalyvavo paminklo Lietuvos karaliui Mindaugui ir karalienei Mortai atidengimo iškilmėse Agluonoje, Latvijoje. Manoma, kad šiame miestelyje Mindaugas 1623 m. buvo nužudytas ir palaidotas. Iškilęs paminklas bažnyčios šventoriuje žymi Lietuvos karaliaus mirties vietą. Paminklo atidengimo iškilmės vyko  rugsėjo dvidešimtą, minint Baltų vienybės dieną, kuri primena mums, kad yra išlikusios tik dvi  baltų tautos – lietuvių ir latvių.

Pakviesti šio projekto iniciatoriaus, kunigo dr. Rimanto Gudelio, Panevėžio r. muzikos mokyklos vaikų ir jaunimo simfoninis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Kęstutis Plančiūnas), jungtinis jaunių choras (vadovės Vijoleta Kirpotienė, Vaida Nevulienė, Jecinta Garbaliauskienė) ir Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos jaunių choras (vadovės Jelena Grobova, Vilanda Lapėnienė) parengė sakralinės muzikos programą ir ją atliko didingoje Agluonos bazilikoje.

Į šv. Mišias ir paminklo atidengimą susirinko Lietuvos ir Latvijos kultūros ministrai, apaštališkasis nuncijus arkivyskupas Pedro Lopez Quintana, Latvijos ir Lietuvos vyskupai, kunigai, daugybė tikinčiųjų. Skambėjo orkestro ir choro atliekami kūriniai „Ryto maldoj“ (muzika L.Abario, žodžiai B.Brazdžionio),  „Su Tavim“ (muzika ir žodžiai V.Navickienės), „Malimo malda“ (muzika L.Abario, žodžiai K.Bradūno), „Lenkiuosi, dieviškas svety“ (muzika ir žodžiai V.Liaudanskaitės – Navickienės). Po paminklo šventinimo iškilmių šventės dalyviai vėl rinkosi į maldos namus paklausyti koncerto. Simfoninis orkestras ir jungtinis choras  tęsė sakralinės muzikos programą. Atlikti „Ave, Marija“, „Varpų muzika“, solistės ir orkestro „Baltas angelėlis“ (muzika ir žodžiai Dianos Balčiūnaitės), „Ave, verum“ ir kiti kūriniai.

         Šis renginys, atskleidęs dviejų baltų tautų pasaulėžiūrą ir pasaulėjautą, dar kartą primena, kad muzika, kalba, malda yra neišsenkanti sakralinė versmė, sauganti mūsų tapatumą bei istorinį ir etninį palikimą.

Naujamiesčio vidurinės mokyklos mokytoja Danutė Čiapienė


images 1Reikia turėti šviesą su savimi iš savęs, kad šviestum tamsybėse visiems ant kelio stovintiems,
Kad jie išvydę patys rastų Šviesos savyje ir eitų savo keliu

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis

Prasmingų Naujų mokslo metų


Sėkmingai įgyvendinami partnerystės projektai

        Muzikos mokyklos bendruomenė aktyviai dalyvauja partnerystės tinklo veikloje. 2015 m. rugpjūčio 5–10 d. muzikos mokyklos tautinių instrumentų orkestro ,,Žilvitis“ muzikantų grupė (vadovai Asta ir Audrius Derviniai), kartu su Panevėžio bendruomenių rūmų šokių ansambliu „Grandinėlė“, dalyvavo tarptautiniame muzikos ir šokių festivalyje Japonijoje, Hakodate mieste, Hokaido saloje. Šis festivalis vyksta nuo 2008 metų. Kiekvienais metais jis sulaukia daugiau nei 30000 dalyvių, bei žiūrovų. Šiais metais festivalyje dalyvavo 12 šokių ir muzikos grupių iš Amerikos, Indonezijos, Bangladešo, Indijos, Taivano, Japonijos ir vienintelės Europos šalies Lietuvos. Tautinė muzika, šokiai ir menai yra neįkainojamas praeities palikimas. Persipynusios tradicijos, kultūros, žmonės-visa tai nuostabiai sujungia Hakodatės festivalis. Jo organizatoriai tiki, kad renginys padeda statyti tiltus tarp tautų.

Orkestro vadovas Audrius Dervinis

unnamedunnamed-1


MOKSLO METŲ ATIDARYMAS

Rugsėjo 1 d. 12.00 val. Krekenavoje

Rugsėjo 2 d. 14.00 val. Ramygalos skyriuje

Rugsėjo 3 d. 14.00 val. Naujamiesčio skyriuje


festival_leto_1  MOKINIŲ PRIĖMIMAS

Rugsėjo 1 d. 12.30 val. Krekenavoje

Rugsėjo 2 d. 14.30 val. Ramygalos skyriuje

Rugsėjo 3 d. 14.30 val. Naujamiesčio skyriuje

KVIEČIAME MOKYTIS GROTI:

FORTEPIJONU, AKORDEONU, KANKLĖMIS, FLEITA, SAKSOFONU, TROMBONU, EUFONIJA, TŪBA, TRIMITU, KLARNETU, SMUIKU, GITARA, LUMZDELIU, BIRBYNE, SKRABALAIS, MOKOME DAINUOTI.


😥  DĖMESIO

😉 2015 m. rugpjūčio 31 d. 10.00 val. Panevėžio rajono savivaldybės posėdžių salėje vyks Mokytojų tarybos posėdis.

Direktorė Laima Plančiūnienė


          Vadovaujantis Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2015 m. birželio 11 d. sprendimu Nr. T-126 ,,Dėl Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2014 m. lapkričio 20 d. sprendimo Nr. T-209 ,,Dėl mokinių priėmimo į muzikos mokyklą tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimo nuo 2015 m. rugsėjo 1 d. pakeistas Mokinių priėmimo į Panevėžio r. Muzikos mokyklą tvarkos aprašo, patvirtinto Savivaldybės tarybos 2014 m. lapkričio 20 d. sprendimu Nr. T-209 ,,Dėl mokinių priėmimo į Muzikos mokyklą tvarkos aprašo patvirtinimo“, 12.2. punktas ir jis išdėstytas taip: ,,12.2. pagrindinis muzikinis ugdymas (trukmė 4 metai)“.